Lichaamswijs

Marinka Hoeberichts

Lichaamsgerichte Psychotherapie

Therapie voor Inzicht, Ontwikkeling, Ontspanning en Healing.

Hoe wordt er gewerkt in lichaamsgerichte psychotherapie?

De volgende methoden en technieken kunnen worden gebruikt:

- Het onderzoeken en creeëren van basisveiligheid door fysiek te leren aarden, het versterken van lichaamsgewaarzijn (felt sense) en het creeëren van hulp-en krachtbronnen zoals ontwikkeld in traumatherapie.

- Communicatie technieken: je leert stem te geven aan de verschillende, soms diep weggestopte, en soms zeer bekende kanten van jezelf (deelpersoonlijkheden). Het leren vertrouwen op je hier-en-nu afstemming, zodat je eigen lichaamswijsheid kan gaan spreken door je heen. Je kunt je bewust worden van je beperkende patronen en zien dat er ook andere keuzen mogelijk zijn die beter aansluiten bij je werkelijke behoeften en verlangens.

- Systemisch werk (familieopstellingen): opstellingen in individuele setting. Er wordt gebruik gemaakt van opstellingen in de verbeelding en met behulp van vloerankers.

- Postural Integration en Rebalancing: door middel van vooral diepe bindweefselmanipulaties kunnen spanningen worden losgemaakt, het zenuwstelsel kan rustiger worden en de adem vrijer zodat de levensenergie weer beter kan doorstromen.

- Ontspanningsoefeningen, massagevormen en meditatietechnieken die helpen om dieper in je kern te ontspannen, zodat essentiële levenskwaliteiten zoals kracht, liefde en vrede voelbaar kunnen worden.

Mocht je interesse hebben in een begeleidingstraject, dan maken we eerst een afspraak ter kennismaking. Dit consult kan dan tevens dienen als intake.

Aan de hand van je verhaal wordt er een hulpvraag geformuleerd. Vervolgens maken we 3 afspraken. Daarna wordt er gekeken of het wenselijk is om een langer traject in te gaan.

Een begeleidingstraject is persoonlijk en op maat.
 

 

Reactie van een cliënt:


Na de sessie moest ik aan een stuk door heel veel zuchten en diep inademen. Mijn middenrif voelde weer aan alsof er een vrachtwagen overheen was gereden, maar nu kon er nieuwe ruimte in komen. Alles begint weer een beetje te stromen terwijl ik lig. Dank je wel voor de opheldering en spiegeling. Je raakt altijd meteen de kern.
Mirjam


 

Praktische informatie

Een kennismaking/intake duurt een uur en kost 75 euro.
Mocht je het fijn vinden dat ik de gegevens uit je horoscoop meeneem bij dit consult, dan kost het 110 euro.

Een sessie duurt 60 à 75 minuten en kost 90 euro. Je kunt je sessie boeken via het contactformulier.

Praktijk in Amsterdam-Noord op loopafstand CS.
Centrum voor Tantra
Asterweg 20 g3
1031 HN Amsterdam Noord

Als je een aanvullende verzekering hebt kunnen de nota's in veel gevallen worden gedeclareerd bij je ziektenkostenverzekeraar.  

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging SBLP en bij overkoepelende vereniging RBCZ.

Klachtenregeling

Mijn beroepsvereniging kent een klachtenregeling. Vraag zo nodig om meer informatie bij mij of bij het secretariaat van de SBLP.
Ik ben volgens wettelijke verplichtingen aangesloten bij WKKGZ Geschillenregeling via CAMCOOP. Wanneer de klachten en geschillenregeling niet (meer) volstaat, dan kan een beroep worden gedaan bij het tuchtrecht TCZ.